Conserva de Camagrocs

Conserva de Camagrocs

Conserva de Camagrocs

Aquests dies estem treballant a mode formiga, recol·lectant tots els fruits que el bosc ens ofereix i transformant-los per a que ens durin tot l’hivern. És molt agradable passejar per la finca i descobrir racons que no havies vist abans i, si a més a més amaguen regals comestibles, l’agraïment que se’t desperta és sublim.

De les endrines n’hem fet patxaran, de les pomes; compota, dels codonys; codonyat i de la multitud de camagrocs que han poblat el bosc de casa ja no sabem què fer-ne! De moment a part d’atipar-nos de truites i arrossos d’aquests bolets tant eixerits…. hem decidit assecar-los per poder-los conservar en pots de vidre per a èpoques de l’any quan no hi ha bolets enlloc.

conservar bolets

Conservar bolets per a tot l’any

L’operació és senzilla: s’extenen els bolets nets sobre un paper de diari en un racó airejat. La celul·losa del paper absorveix l’aigua disponible del bolet, pel que el paper de diari s’humiteja mentre el camagroc s’asseca. Cal canviar el paper si queda molt humit per tal que pugui seguir absorbint la humitat, i amb tres o quatre dies els bolets queden deshidratats i llestos per a reposar en un pot de vidre fins al moment de ser cuinats.

Articles relacionats

Sense comentaris

Pots ser el primer a escriure un comentari.

Deixa'ns un comentari

Escriu el teu nom Escriu una adreça electrònica vàlida Escriu el missatge:

Calendari

« febr. 2018 » loading...
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Properes activitats

View all Events at this Recinte

Facebook