Què necessitem

Necessitats actuals del projecte

El nostre projecte és un camí de llarg recorregut, on cada pas ha de ser considerat i valorat en el seu impacte medioambiental, econòmic i social. Mitjançant la presa de decisions holística, intentem diferenciar el que són necessitats, de recursos i desigs.

En aquests moments diversos són els projectes pels que necessitem finançament i pels que demanem col·laboracions de tot tipus.

Si vols destinar la teva aportació a un dels projectes en concret (la depuradora, la sala, estables, etc), si us plau digue’ns-ho i només destinarem els teus diners en el que tu creguis.

Número de compte per a donacions i aportacions:
ES54 1491 0001 2010 0895 6128

Reconstrucció del cobert

sala-gran

El problema

Un antic cobert dels anys 80 està a la cara sud de la casa. Lamentablement, el seu mal ús l’ha deteriorat enormement i el sostre està molt malmès, posant en perill la nostra propia casa.

La solució

Aquest és un dels grans problemes de Les Vinyes. Aquesta sala està molt malmesa i cal refer tot el teulat. Com vam fer a la casa, la majoria de la feina la podem fer nosaltres amb l’ajuda d’un fuster professional. Ens agradaria aprofitar i convertir-la en un espai comfortable on es puguin fer formacions, àpats i activitats culturals. També volem afegir-hi una estufa russa, que gasten poca llenya i són molt eficients i allisar el terra.

Necessitats econòmiques

Aquesta feina no és gens barata per més que nosaltres fem la majoria de feina. Podem desmuntar el teulat, raspallar totes les teules, i un cop anivellat el sostre, tornar a posar l’aillament, la teula, canaletes, etc., fer el repicat i l’estufa russa, anivellar el terra; però també hi ha massa coses que no podem fer nosaltres:
– El projecte tècnic
– Permisos i impostos corresponents
– 14 bigues de més de 6 metres
– Reforçar una biga central

És un GRAN projecte i tot i que ens han dit que ens costarà uns 80,000€ si ho encarreguem a fora, uns 35,000 serien viables per a fer-ho nosaltres.

Desitjos pel projecte

Tot i que tenim unes necessitats bàsiques a cobrir, hi ha altres projectes que ens ajudarien enormement al bon funcionament de la granja.

Bassa de recollida d’aigües

bassa

El problema

Actualment recollim l’aigua de la pluja que cau a les teulades de la vivenda i l’emmagatzemem en un dipòsit de 40,000 litres. Amb la nostra intenció de seguir capturant carboni i recuperar i plantar arbres fruiters de varietats antigues catalanes, de tenir bestiar per a que no s’oxidi l’herba i tenir una horta de producció abundant, no en tenim prou. La nostra pluviometria es de 600-700 mm a l’any, però cada vegada la distribució és més erràtica.

La solució

Encara tenim disponibilitat de recollir més aigües de teulades, de canalitzar la que cau als camins i d’aprofitar la de la llosa. Per això volem fer una bassa d’uns 800,000 litres que serveixi per regar i que permeti crear un microclima que ajudi a mamífers, aus i insectes. A més, la bassa pot ser utilitzada pels forestals i bombers en cas d’incendi als voltants.

Necessitats econòmiques

Aquest tipus de bassa necessiten maquinària pesada i un projecte tècnic. El pressupost és de 7,000€, i realment és difícil abaratir costos amb la nostra mà d’obra.

Estables per als animals

estables

El problema

Els animals pasturen al bosc d’aliments durant tot l’any i ens permeten seguir els cicles de la vida sense que les plantes s’oxidin i convertir-les en fertilitzant de manera natural. Lamentablement, els animals no disposen d’aixopluc quan plou o quan fa massa calor i han de passar massa hores als estables.

La solució

Integrar estables als camps amb fusta de la finca per tal que ells entrin i surtin quan els vagi bé. Aquest tipus d’estable orientat a est (per a que els animals es despertin amb el Sol i puguin anar a dormir abans de la posta), és molt eficient energèticament i proporciona una gran sensació de comfort als animals degut a la calor de la propia muntanya.

Necessitats econòmiques

Els estables els farem nosaltres majoritàriament tallant la llenya, fent els fonaments amb pic i pala i posant-hi pedres. Aquesta inversió costarà uns 2,000€ de feina d’excavadora i impermeabilització.

Número de compte per a donacions i aportacions:
ES54 1491 0001 2010 0895 6128

Calendari

« febr. 2018 » loading...
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Properes activitats

View all Events at this Recinte

Facebook