Resiliència i autoconstrucció com a formes d’empoderament

Resiliència i autoconstrucció com a formes d’empoderament

Resiliència i autoconstrucció com a formes d’empoderament

Si vols, pots

Aquesta és una frase que molts de nosaltres hem sentit però que pocs creiem realment. Des de petites hem vist reforçades les nostres qualitats o facilitats i poc a poc hem anat apartant tot allò que no ens és fàcil o que no ens dóna els resultats esperats ràpidament. Vivim en una societat que treballa en base a la competitivitat, la producció i l’especialització i, per tant, hi ha el missatge que és millor dedicar-se a allò en el que destaques. A més a més, cada vegada més es volen resultats ràpids i es treballa menys la voluntat. Aquestes premises porten a moltes persones a fer afirmacions com “jo no sóc manetes”, “no sé dibuixar”, “canto fatal”, “aquesta feina és per gent forta” etc.
Ara, si voleu començar a deixar enrera tots aquests missatges, aquí teniu unes quatre maneres de començar a empoderar-vos i a sentir que amb voluntat i ganes, podem aprendre i disfrutar de qualsevol activitat:

Cultiva els teus propis aliments.

Fer tot el cicle des de recollir les teves llavors, fer el planter, trasplantar-ho a l’hort, cuidar les plantes, recollir, menjar i conservar els teus aliments ajuda a connectar-te amb els ritmes de la natura i dóna un gran plaer després d’haver treballat la paciència i la observació.

Gestiona la teva salut.

Posar atenció en la alimentació, incloure plantes medicinals al teu dia a dia, fer-te la teva pròpia farmaciola remeiera i aprendre a escoltar el teu cos quan et poses malalta et fa valorar com de perfecte és el nostre organisme i tot el que podem resoldre sense ajuda externa.

Reutilitza i repara.

Podem reparar i reutilitzar moltes més coses del que ens pensem. Quan comences a jugar a reparar aparells espatllats, a arreglar sabates, roba, eines i a les que ja no pots reparar, trobar-los un segon ús, treballes la creativitat i alimentes el “jo puc”.

Construeix i reconstrueix.

Aprendre palateria, llauneria, bioconstrucció, autoconstrucció, fusteria etc. cultiva les capacitats manuals, la força i la voluntat. A més, et fa sentir els espais relament teus i alimenta les pròpies capacitats.

Recupera una il·lusió.

Quantes vegades he sentit: “a mi m’hauria agradat aprendre algun instrument, a cantar, a pintar, a fer trapezi”! Doncs no triguis ni un dia més i comença ja. Et sorprendràs de les capacitats que estan esperant a ser cultivades.
Jo personalment em sento molt afortunada d’haver pogut recuperar aquesta sensació de “poder” en nous aprenentatge que van des de fer ganxet o a sargir-me la roba; passant per fer cremes, sabons i xarops; aprendre a fer trapezi; fins a arribar a tallar un arbre i convertir-lo en biga, pujar les parets d’una casa, canviar una teulada o fer un moble.

Si vols, pots!

Articles relacionats

Sense comentaris

Pots ser el primer a escriure un comentari.

Deixa'ns un comentari

Escriu el teu nom Escriu una adreça electrònica vàlida Escriu el missatge:

Calendari

« febr. 2018 » loading...
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Properes activitats

View all Events at this Recinte

Facebook